Vakantiehuis met open haard huren

Waarom een vakantiehuis met open haard huren?

Veel mensen zijn tijdens hun vakantie op zoek naar méér beleving, méér sfeer en meer ontspanning. De één huurt hiervoor een vakantiehuisje in de natuur, een ander een huisje met privé sauna en weer een ander een vakantiehuisje met open haard. Wat is toch de magie van vuur, rook en het geknetter van hout?

landal vakantiehuis met openhaard banner

Waarom is rond een kampvuur zo fijn? Omdat brandend hout voor warmte en extra sfeer zorgt. Een open haard geeft een gevoel van geborgenheid, van warmte die verder gaat dan de warmte die je voelt. Een open haard is daarnaast romantische en sfeerverhogend. Dat is de reden waarom mensen zo vaak kiezen voor het huren van een vakantiehuisje of chalet in de bossen met een houtkachel, haard of allesbrander.

Je kunt ook aan een vakantiewoning aan zee met open haard huren.

Wie denkt dat je alleen een huisje, bungalow of chalet in het bos met open haard kunt huren, heeft het mis. Ook aan zee kan je een huisje met open haard huren. Wel is het zo dat veel meer vakantiehuizen, chalets en bungalows in de bossen een haard of houtkachel hebben maar dat komt vooral omdat je in de bossen bijna altijd de beschikking over hout hebt. Gratis stoken! Als je een bungalow, villa of appartement aan zee met open haard hebt gehuurd, zal je in de regel zelf voor droog hout moeten zorgen. Vaak kan je bij de reservering van je vakantiehuis aan zee ook hout voor de kachel kopen. Hout vanuit huis meenemen kan goedkoper zijn maar dat is “weer een heel gedoe”.

roompot natuurhuisjes met openhaard banner

openhaard in vakantiehuis

Geen nat hout gebruiken.

Als je bijvoorbeeld en natuurhuisje met houtkachel in de Ardennen hebt gehuurd, kan je in de verleiding komen om hout uit de bossen bij elkaar te sprokkelen en dat te gebruiken voor de houtkachel. Nat hout brandt echter slecht en zal veel rookontwikkeling en stank geven. Gebruik altijd droog hout en goed brandbaar hout. Ook hout van bijvoorbeeld wilgen is wat minder geschikt. Het bevat te veel vocht en brandt snel op. Je kunt hier een vakantiehuis met open haard huren. Zorg altijd voor een goede reisverzekering want als huurder van een vakantiehuis ben je aansprakelijk voor alle schade die je tijdens je vakantie aan het huis of inventaris veroorzaakt.