Huisje met open haard Kerstvakantie huren

Het is nu tijd om een huisje met open haard voor de Kerstvakantie te huren

De Kerstvakantie komt er over enkele maanden aan. Wat doen we dit jaar? Thuisblijven, een hotel aan de kust boeken of een huisje met open haard reserveren. Wie voldoende budget heeft, kiest wellicht voor een huisje met open haard en privé sauna dit jaar. Ook al omdat het huren van een wellness huisje in Nederland of België het meest simpele alternatief is voor een uitje tijdens de Kerstvakantie.

Particulier huisje met sauna boeken of wellness accommodatie op bungalowpark?

Als je besloten hebt om voor de Kerstvakantie een huisje met open haard en eventueel sauna in eigen land te boeken, heb je een keuze te maken uit 2 mogelijkheden. Of je huurt een zo een huisje rechtstreeks van een particulier ofwel je maakt gebruik van een aanbieding op een bungalowpark. In het 2e geval, kan je meestal ook kiezen uit een huisje of bungalow met gashaard. Veel minder gezellig dan een huisje met eigen haard maar wel zo praktisch en effectief. Je hebt een bungalow met gaskachel snel verwarmd en hoeft geen haard aan te steken. Makkelijker, eenvoudiger maar minder sfeervol en romantisch.

Huisje of bungalow met centrale verwarming huren

Als je niet op zoek bent naar een romantisch vakantiehuis en niets geeft om een open haard en aparte sfeer, is het huren van een huisje of bungalow met centrale verwarming iets voor jou. Eind december kan de temperatuur in Nederland en België dik onder het vriespunt dalen en zeker in de periode met kerstmis en oud en nieuw wil je het behaaglijk warm hebben. Vakantiebungalows met centrale verwarming zorgen, ook bij lage temperaturen, al snel voor een warm vakantieverblijf.

romantisch huisje met openhaard

Je kunt er ook voor kiezen een vakantiehuis met centrale verwarming én open haard te boeken. Dan gebruik je de open haard als bijverwarming en de centrale verwarming als hoofdverwarming. Zeker een goed idee als je in een warm en gezellig vakantiehuis wilt verblijven tijdens de kerstvakantie. Een privé sauna in het vakantiehuis, is natuurlijk ook geweldig. Je kunt vakantiehuizen en bungalows met centrale verwarming, open haard en privé sauna onder andere huren bij Roompot, Landal Green Parks en een aantal kleinschalige vakantieparken.

Vuurwerkvrije accommodatie boeken in verband met vakantie met de hond?

Tijdens de Kerstvakantie er een paar dagen uit met de hond en op zoek naar een aantrekkelijk vakantiepark waar huisdieren zijn toegestaan? Een vakantie met een hond boeken rond Oud en Nieuw is een verhaal apart. Ook al wordt vuurwerk niet op ieder vakantiepark afgestoken, er blijft altijd een risico dat er knalvuurwerk afgestoken wordt. En dat is waar de meeste honden en ander huisdieren bang voor zijn. Ons advies, als je er tijdens de komende kerstvakantie een paar dagen met de hond tussen uit gaat, kies voor een vuurwerkvrij vakantiepark. De zekerheid dat er op een bepaald vakantiepark geen knalvuurwerk wordt afgestoken, weegt misschien wel zwaarder dan het vinden van een gezellig en comfortabel vakantiehuisje met open haard en privé sauna.

Wanneer is de Kerstvakantie in Nederland?

De Kerstvakantie voor scholen is in Nederland van 25 december tot en met 9 januari. Als je schoolgaande kinderen hebt en in deze feestelijke periode met vakantie wilt, ben je dus gebonden aan deze vakantie periode. Heb je geen schoolgaande kinderen, dan kan je er ook voor kiezen buiten deze officiële data een vakantie te boeken. Een all inclusive vakantie naar de zon met verblijf in een Apart hotel bijvoorbeeld.

Wanneer is de Kerstvakantie in België?

Ook in België gaan de scholen in het kader van de Kerstvakantie tussen 25 december en 10 januari dicht. Met schoolgaande kinderen moet je dus in deze periode je vakantie plannen. Natuurlijk is het mogelijk een huisje met open haard in België tijdens de Kerstvakantie te huren maar of dat voor de kinderen spannend genoeg is, is de grote vraag. Een bungalow huren op een vakantiepark met faciliteiten voor kinderen, is wellicht een beter idee. Veel vakantieparken met zwembad in België en Nederland hebben de beschikking over een zwembad en faciliteiten als speeltuin, restaurant en bowlingbaan. Met name de oudere kinderen, vinden het huren van een bungalow met open haard op een park met overdekt zwembad, vast een goed idee!